Kárpáti András – Kommentátor interjú

Rácz Csaba – Kommentátor interjú
2018-09-15
Regisztrációs leírás a kupához
2018-09-18

Kárpáti András – Kommentátor interjú

Buci, vagyis Kárpáti András a Magyar LoLTV szakmai és elemzőkommentátora, a League of Legends játék kedvelőinek nem is kell bemutatni őt. Most viszont egy számára is új kihívással néz szembe, hiszen a döntő napján Siófokon fogja segíteni Rácz Csaba és Szász István munkáját.

Téged mint kasztert láthatunk majd Csabi és István mellett a döntő napján, Siófokon. Ugyan inkább a WoW áll hozzád közelebb, de szívesen nézel Hearthstone streameket is. Pontosan milyen szerepkörben fogunk téged látni a döntő napján?

 

-Igen én is ott leszek Siófokon, egyfajta műsorvezető (host) szerepkörben, mely annyit tesz, hogy a színpadon a felkonferálások és a mérkőzések alatt a laikusok számára is érthető módon kérdezek a profi kommentátoroktól. Jól tudod, a WoW már rég óta nagy kedvencem, így a HS sem áll túl távol etől, viszont eddig csak streameken és baráti beszélgetések során foglalkoztam vele.

 

Mondhatjuk, hogy nem ez lesz az első Hearthstone kommentálásod. Megy már olyan jól, mint a Fifa?

 

-Egyszer már volt szerencsém HS-t kommentálni, bár az egy véletlen folyamán történt, mert egyszer a MondoCon nézői LoL játéka sajnálatos módon kliens problémák miatt nem valósulhatott meg, így folytatódott a HS játék, amit kollégámmal Zimerionnal és egyszer egyszer a színpadmester Oroberto-val közösen kommentáltunk. A FiFa komoly kihívás volt múltkor a Pólus center bajnokságán, de remélem a HS-t is olyan beleéléssel és sikerrel abszolválom majd mint a foci közvetítést.

 

A próba adásokon beültél játszani te is. Elképzelhetőnek tartod, hogy miután most egyre többet foglalkozol a játékkal, te is belevágsz a Hearthstone-ba végül?

 

-Simán, most a napokban a Puzzle módot játszottam végig, ami ugyan PVE, de véleményem szerint nagyon sokat tanít a játékról, a kombinációkról és egy kezdő is sok értékes tudásra tehet szert. Persze, ha komolyabb HS-re kerülne sor, akkor azért össze kell szednem majd pár jó kártyát és paklit.

 

Egyre több esport rendezvénynek, versenynek adtok helyet az Esport Universumban. A LoL-on kívül melyik lenne az a játék, amiben szívesen kivennéd a részed, mint kommentátor?

 

-Visszatérve az első kérdésre a WoW 3v3 aréna nagyon izgat és rettentő szívesen kommentálnám, mivel mindig is PVP orientált voltam inkább. Korábban pedig a For Honor lett volna egy cél számomra (alfa óta játszottam), de sajnálatos módon nem lett még belőle mérvadó e-sport, pedig szerintem a játék adta lehetőségek még adottak.

 

Jelentkezni még lehet a Hearthstone Magyar Kupa – powered by Vodafone versenyére, a pénzdíjazáson kívül igen komoly tárgynyeremények is vannak. Mit vársz az egész rendezvénytől és a döntőtől?

 

-Jórészt azt, hogy az eddig is sokat játszott és kedvelt kártyajáték talán egy újabb szintre tud lépni a magyar szférában és későbbiekben több ilyen verseny jöhet létre. A szakmai része Csabi és István által szerintem tökéletesen le van fedve, már csak sok jó és lelkes játékos kell. Ez a kupa pedig motiválhatja az embereket, hogy újra elő vegyék a paklikat, vagy épp komolyabb szintre lépjenek azok, akik eddig is játszottak vele.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.