Selejtező összefoglaló – Végeredmények
2018-09-23
Döntő összefoglaló
2018-09-26

Holnap döntő!

Már úton vagyunk Siófokra, ahonnan kedden 15:00-tól közvetítjük nektek a Hearthstone Magyar Kupa – powered by Vodafone versenyét. Csabit és Istvánt kérdeztük, hogy mit várnak a döntőtől és hogyan értékelik a selejtezőt.

 

Hogyan működött szerintetek a selejtezőn a svájci rendszer és az 1 órás limit?

 

Csabi: Meglepően jól működött az időlimit, de a jövőben sokkal jobb lenne több selejtezőt tartani és úgy megoldani a játékosszámból következő problémákat.

István: Kezdésnek teljesen rendben van szerintem. Ha a jövőben esetleg több idő áll majd rendelkezésünkre, akkor egy hosszabb lefolyású selejtezővel más formátumok is opcionálissá válhatnak.

 

Több ismert név is a legjobbak között végzett, számítottatok erre?

 

Csabi: Persze, bár a játéknak elég nagy a szerencsefaktora, ha elég nagy a különbség a játékosok képessége között az alig fogja befolyásolni a kimenetelt.

István: 50-50 arányban jutottak be régi és új arcok a legjobb 8 közé. Ilyen arányra számítottam, ráadásul az ismert játékosok közül pont azok jutottak be, akiket korábban megemlítettem, hogy szívesen látnám őket az élmezőnyben.

 

Mennyire volt meglepő a meta a selejtezőn? Azt mondtátok a döntőre már érkezhetnek a lassabb deckek? Milyen paklikat vártok keddre, amiket a selejtezőn nem nagyon láthattunk?

 

Csabi: Szerintem minden játékos felhozatalában szerepelnie kellene a Quest Roguenak, nagyon jók a matchupjai a jelenlegi top paklik ellen és a Giggling Inventorral az aggro ellen is egészen vállalható a helyzet. Úgy tűnik, ismét nerfért fog kiáltani a közösség, hiszen a legtöbb eredményes lineupban szerepel. Meglepően kevés Quest Rogue-ot láttunk a selejtezőn, pedig hát ugye.

István: Nem lepett meg a játékosok pakli választása, többnyire a legeredményesebb deckeket/kasztokat hozták. A top 8-ban remélem találkozhatunk Priest, Warrior és Shaman variációkkal is.

 

Melyik az a két kaszt, ami abszolút uralkodó lehet a döntőn?

 

Csabi: Rogue és Druid.

 

Az első és második helyért tartó küzdelem bo7 lesz. Izgalmas hét mérkőzésre számítotok, vagy eldől hamarabb?


István: Izgalmas és hosszú döntőre számítok, minél több kiélezett meccsel, hogy többet láthassunk a torna 2 legjobb játékosától.

 

Holnap kövessétek a délelőtti órákban a Fusion TV Facebook és Insta oldalát, hiszen egy gyors live keretein belül kisorsoljuk a srácokkal a kitűzőket, valamint további információkat és képeket osztunk meg veletek a döntővel kapcsolatban.

 

A döntő kezdete előtt, 11:00-tól egy gálamérkőzést is láthattok majd, ahol a 9. és 10. helyezett összecsapása vezeti fel majd az eseményt. Az ünnepélyes megnyitót a Fusion TV 2 csatornán követhetitek majd : https://www.twitch.tv/fusiontv2

 

15:00 – Döntő közvetítés: https://www.twitch.tv/fusiontv1

 

A játékosoknak sok sikert előre is, mi pedig találkozunk a közvetítésen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.