drSteveice – Kommentátor interjú

Fusion TV
2018-08-31
Rácz Csaba – Kommentátor interjú
2018-09-15

drSteveice – Kommentátor interjú

Szász István ,drSteveice’ már béta óta foglalkozik a Hearthstone-nal, évekig versenyszerűen játszott. Több szép eredmény és rengeteg versenytapasztalat áll István mögött, valamint jól ismeri a hazai Hearthstone játékosok keménymagját is. A versenyen most kommentátorként láthatjuk majd Rácz Csaba mellett.

Évekig versenyszerűen játszottál a Hearthstone-nal, streameltél is, de kommentátori szerepre is szívesen vállalkoztál a Hearthstone Magyar Kupa – powered by Vodafone versenyére. Hogyan fogadtad a megkeresést?

 

Megtisztelve éreztem magam, hogy a verseny fő szervezői rám gondoltak, mint lehetséges kommentátor. Kis hazánkban elég rizikós lépés E-sporttal foglalkozni, mivel lehetőségek híján nem túl kifizetődő időtöltés. Az ilyen versenyek ellenben értelmet adnak a sok ráfordított órának és külön öröm számomra, hogy amit az elmúlt években tanultam a Heartstone-ról, most a közönség felé is prezentálhatom majd.

 

 

Mennyiben eltérő közvetíteni mások játékát, mint akár a sajátunkét? Hogyan készülsz a selejtező illetve a döntő élő adására?

 

Szeretném azt hinni, hogy egyszerűbb és átláthatóbb más játékát közvetíteni. Amikor éles  helyzetben egy ellenféllel szemben kell döntéseket hoznod, és a továbbjutás/győzelem/nyeremény múlik rajta, akkor ezek a tényezők beárnyékolhatják a döntéshozatalt és hibákat eredményezhetnek. Független kommentátorként azonban tiszta fejjel és elfogulatlanul tudom elemezni az aktuális mérkőzést.

 

Külföldi versenyeken is elindultál, illetve csapatban is játszottál már. Mostanában mennyire játszol komolyan?

 

Számos magyar és külföldi versenyen vettem részt. A Crewbest multigaming, majd később a Team Plague színeiben szerepeltem, mint Hearthstone játékos. Amikor nem sikerült kvalifikálnom magam az idei világbajnokságra úgy döntöttem felhagyok a kompetitív E-sportolással, így mostanság nem játszom „komolyan”. Emellett azonban követem a Hearthstone világ eseményeit, az új kiegészítőket, a versenyeket és előszeretettel nézek streameket is.

 

Mikor és milyen paklival érted el a legjobb eredményt eddig?

 

Legjobb eredményem 2017. februárjában értem el az akkor méltán híres Aggro Shaman paklival. Ez az európai létra 4. helyezése volt. Ezen kívül talán a személyes kedvencemmel (Zoo Warlock) értem el többször top 10 körüli helyezéseket. Fontos hozzátennem, hogy ezek nem hó végi helyezések, többször sikerült hó végén a top100-ban végeznem Európában, de a top 10 zárás eddig még nem sikerült.

 

 

Mi a véleményed a The Boomsday Project kiegészítőről? Mennyire változtatja meg a top paklikat és a versenyszerű játékot, mint amit a megjelenése előtt tapasztaltál?

 

Habár az új kiegészítő kecsegtetett pár olyan lappal, amik ezentúl bebetonozott pillérei lesznek a kompetitív/metadeckeknek, azonban a többi kiegészítőhöz képest szerintem kevesebb kézzel fogható változást hozott. Az early/aggrodeckek eltűnőben vannak, most már szinte csak midrange/lategame paklikkal találkozhatnak a játékosok.

 

A hazai profi mezőnyt ismered már. Szerinted a legjobb 8 között kik lehetnek azok, akik mindenképp esélyesei a versenynek? Számítasz-e új nevekre a befutók között?

 

Ha Hearthstone-ról beszélünk új nevekre mindig lehet számítani egy verseny keretein belül.

Minden játékos tisztában van vele, hogy a szerencse/RNG faktor elég jelentős ebben a játékban, így megjósolhatatlan hogy kinek mikor kedvez épp a lapjárás. Biztos vagyok benne, hogy a legjobb 8 között lesz olyan, akinek a nevét még senki sem ismeri. Én két névre számítok és látnék legszívesebben az élmezőnyben, akik pedig nem mások mint Penhadani és Exigo.

 

Egyre több, nagyobb szabású verseny van, nem csak Hearthstone-ban, hanem minden esport játékban. Mennyire követed a többi, más esport eseményeket? Melyik játékkal foglalkoznál még, akár versenyszerűen, akár kommentátorként?

 

E-sport szinten a Heartstone-on kívül csak a League of Legends világát követem.

Amikor elhatároztam magam az E-sport mellett még 3-4 évvel ezelőtt, akkor először profi LoL játékos szerettem volna lenni, de hamar letettem erről az álomról, mondván hogy nem igazán vagyok csapatjátékos. Szívesen kipróbálnám magam LoL kommentátorként is a jövőben, season 2 óta napi szinten foglalkozok a témával, így talán a kellő szaktudásom is megvan hozzá.

 

Végezetül; Rácz Csabával közvetítitek majd a mérkőzéseket, akivel személyesen csak a projekt elején ismerkedtetek össze. Volt több próbafelvétel már azóta, mit vársz a közös munkától?

 

Kimondottam élvezem Csabi társaságát, abszolút eltérő személyiséggel rendelkezünk, de ennek ellenére a próbafelvételeken hamar rátaláltunk az összhangra. Más-más oldalakról közelítjük meg a HS témákat, ezáltal változatos és szórakoztató élményt nyújtva a közönség felé. Egyelőre nem tudok olyan szcenáriót elképzelni, ahol nem alkotnánk jó kommentátor párost. Várom a további munkát, vagy ahogy ő mondaná „fröcskölést” vele.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.