A Kupa győztese – Hulkeinstein interjú

Döntő összefoglaló
2018-09-26
Kaszinó 10 Eu Előleg Nélkül – Az ingyenes kocsmai játékgépek letöltése nélkül
2019-10-25

A Kupa győztese – Hulkeinstein interjú

A Hearthstone Magyar Kupa – powered by Vodafone versenyének győztese Balázs ,,Hulkeinstein” Sebestyén. Őt kérdeztük most a felkészülésről, a versenyről és további terveiről.

 

 

A selejtezőből a 7ik helyen jutottál be a legjobb 8-ba. Az első és az utolsó mérkőzésedet veszítetted el. Mesélnél egy kicsit az ott történt ütközetekről?

 

-Rögtön a selejtező első körében Exigot kaptam, akivel már jól ismertük egymást korábbi versenyekről. Valószínűleg életem leggyorsabb versenymeccse volt, kb. 7 perc alatt kaptam ki 2-0-ra. A svájci formátumból adódóan az első körös vereség szinte garantálja, hogy a tiebreakereim rosszak lesznek, így úgy mentem neki a többi körnek, hogy nem veszíthetek még egyszer. Szerencsére a következő 6 meccsemet viszonylag simán megnyertem. Az üröm az volt az örömben, hogy pont Lvl Up-os csapattársamat, Robágot vertem meg a 7. körben, így mindketten már nem juthattunk a döntőbe. Az utolsó körben a későbbi negyeddöntős ellenfelemmel, PanPug-gal játszhattam, aki egy nagyon szoros meccsen végül 2-1-re diadalmaskodott. A vereség pillanatában a korábban már említett rossz tiebreakerek miatt szinte biztos voltam benne, hogy kiestem. Szerencsére a többi meccs úgy alakult, hogy mégis becsúsztam a 7. helyen a döntőbe, köszönhetően főleg annak, hogy Exigo is nagyon jól szerepelt a későbbi körökben, így felhúzta a tiebreakeremet.

 

 

Amikor megtudtad, hogy benne leszel a döntőben, milyen esélyeket saccoltál magadnak?

 

-A döntő mezőnye nagyon erős volt – a teljes idei magyar válogatott – köztük a 3 Zylex játékossal magasra tette a mércét. Én valahol köztük és az újonnan berobbanó tehetséges játékosok (Amida, PanPug, Sischo) között helyezkedtem el. A Zylexes srácokat és Exigot már korábbról ismertem, így tisztában voltam vele, hogy nem lesz könnyű dolgom, ugyanakkor nem féltem vagy izgultam, mert nekem is viszonylag sok versenytapasztalatom van, köszönhetően a rendszeres szegedi versenyeknek. Úgy gondoltam, hogy egy kis szerencsével és koncentrált játékkal akár a győzelem is elérhető lehet, sejtettem, hogy nüanszok fognak dönteni.

 

Volt valamilyen előkészület a döntőre, stratégia amivel felkészültél a napra?

 

-A legnagyobb segítségemet a csapatom, a Lvl Up Esport nyújtotta – a matchupok és a százalékos esélyek értékelésében elengedhetetlen segítséget kaptam, továbbá mindig találok practice partnert is, ami talán a legfontosabb egy verseny előtt. Alapvetően a döntőre nem volt sok idő készülni a selejtező után – maximum 2 órát játszottam a selejtező és a keddi döntő között. Ugyanakkor 1 hete döntőbe jutottam egy hasonló formátumú (BO5, conquest) versenyen, így tudtam, hogy a lineup ötletem nem rossz. A quest rugó és a deathrattle hunter jelen pillanatban szerintem kötelező egy jó lineupba, a shudder sámán pedig jól illik az előbbi 2 paklihoz. Druid decket szintén kötelező hozni, ezek közül most a Togwaggle-re esett a választásom, ami az egyik kedvenc paklim. Az 5., döntős decknek valószínűleg nem az even lockot hoznám legközelebb, de sajnos nem volt elég idő arra, hogy a tökéletes lineupot megtaláljam.

 

Hogy érezted magadat a döntő helyszínén? Milyen volt a hangulat élőben játszani a legjobbak ellen?

 

-Az az igazság, hogy még sosem voltam annyira profin szervezett versenyen, mint a döntő volt. A körülmények tökéletes voltak a versenyzők számára, a légkör nyugodt volt, úgyhogy mindenki a versenyre tudott koncentrálni. A hangulat végig laza és jókedvű volt, tapasztalataim szerint a HS-közösségre általában ez jellemző élőben. Én jobban is szeretek élőben játszani, mint online, mert ilyenkor jobban koncentrálok. Abból szintén sokat lehet tanulni, hogy van lehetőség a meccsek átbeszélésére az ellenféllel 1-1 BO5 után.

Melyek voltak a legemlékezetesebb mérkőzéseid a döntőn?

 

-A negyeddőntő viszonylag sima volt, 3-1-re sikerült nyernem PanPug ellen. Ezt a meccset a lineupom hozta le, ami olyan 60-40%-os favorit volt becsléseim szerint. Az elődöntőben játszottam a legszorosabb meccset, PenhaDani ellen végül 3-2-re sikerült nyernem. Összességében itt is 55-45%-os favorit voltam kb., viszont az utolsó meccs egy shudderwock sámán mirror volt, ahol hátrányból indultam. Az én verziómban 2 wild pyromancer és csupán 1 lifedrinker és acolyte volt, míg Dani a standard, kelesethes verziót játszotta. A kombót közvetlenül Dani kombó köre előtt sikerült setupolnom, így maradt az imádkozás azért, hogy az övé besüljön. Szerencsére ez megtörtént, a tele lévő kezébe először került a 9 manás Shudderwock, nekem pedig rögtön utána sikerült a kombó, így én örülhettem.

 

A döntőben Dropdead elég rosszul húzott végig, én pedig fókuszáltan tudtam játszani, így a vége viszonylag simára sikeredett. A legfontosabb talán a 2. meccsünk volt, a Shaman vs Lock, ami után már 2-0-ra vezettem. A 2-1-es felzárkózás után az utolsó 2 meccsemen szerencsére jól húztam és a playek is rendben voltak. Fun fact, hogy ez volt az első kamerával is streamelt meccsem, ennek ellenére egy kicsit sem zavart, aminek utólag is nagyon örülök, a jövőben ez még hasznos tapasztalat lesz.

 

Mit gondolsz a Hearthstone jövőjéről? Milyen további terveid vannak vele, akár csak hazai szinten?

 

-Ez egy nagyon jó kérdés… pár hónapja még azt mondtam volna, hogy a konkurencia hiánya miatt viszonylag megingathatatlan a HS, viszont egyre többet hallani arról, hogy az Artifact komolyan megcélozza az Esport mezőnyt. Sajnos Ben Brode távozása óta nem sok fejlesztésről hallottunk, így nem vagyok biztos abban, hogy mi pontosan a Blizzard célja. Az biztos, hogy a jelenlegi content nem lesz elég 2 hónap múlva – hogy ezt felismeri-e a Blizzard, az nagy talány.

 

Ami engem illet, én teljes állásban dolgozok, ami mellett komolyabb célokat sajnos nem lehet kitűzni. Másfél éve majdnem sikerült kijutnom a HCT prelimre az egyetem mellett, azóta viszont csak nőtt a szükséges befektetendő órák és a játékosok száma. A magyar színtéren ugyanakkor szeretném bebizonyítani, hogy a legjobbak között vagyok stabilan. Mind egyénileg, mind csapatban képesnek érzem magam arra, hogy rendszeresen nyerjek versenyeket. A Hearthstone Magyar Kupa volt az eddigi legnagyobb sikerem, ugyanakkor korábban már 3 nagyobb szegedi versenyt megnyertem és többször döntőztem is. Ha több időm lenne, akkor stabilan megcéloznám a HGG-válogatottsági részvételt, így viszont nem tudok ezzel tervezni. Persze ha esetleg sikerül, annak nagyon fogok örülni! Emellett a többi nagyobb hazai és szegedi versenyre is járni fogok, ha az időm engedi a barátnőm,a barátaim, a munkám és az egyéb hobbijaim mellett.

 

Köszönjük szépen a válaszaidat, és még egyszer hatalmas gratuláció neked az egész stáb nevében! További sikeres eredményeket Hulkeinstein! WP!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.